Megtöri az összes ízületet és a fájó nyakot, FÁJ A NYAKA? 10 ALKALOM GYÓGYTORNÁVAL MEGSZŰNHET A FÁJDALOM!


Kedves Látogatók! Ezen az oldalon a gasztroenterológia és a hepatológia tárgykörébe tartozó kérdéseket tehetnek fel. A beérkező levelek igen nagy száma miatt sajnos nem tudok minden kérdésre válaszolni.

Előnyben részesítem a publikus kérdéseket és azokat, amelyekre válaszolva úgy érzem valóban segíteni tudok. Kérem vegyék figyelembe, hogy levelezéssel nem lehet az orvosi vizsgálatot kiváltani és távolról nem lehet korrekt módon diagnózist megállapítani, kivizsgálást irányítani, illetve kezelésekről dönteni.

Gyerekekkel kapcsolatos kérdéseikkel kérem forduljanak gyerek gasztroenterológushoz, illetve gyerek hepatológushoz. Megértésüket köszönöm! Kérdések és válaszok Új kérdés Tisztelt Főorvos Úr! Másfél évvel ezelőtt felismert 2 mm-es epehólyag polipom most elvégzett kontroll ultrahang vizsgálaton 6 mm-esnek mutatkozott. Az ultrahang vizsgálatot végző orvos szerint nincs semmi tennivalóm a későbbi újabb kontrollon kívül, engem azonban nyugtalanít a polip gyors?

Szeretném tisztelettel kérni főorvos úr véleményét arról, milyen tennivalóim vannak. Köszönettel, Dr. KI Tisztelt Kérdező! Ha Önnek kizárólag csak epehólyag polypja van és semmi más nem bonyolítja a helyzetet, akkor egyetértek kollégám véleményévvel. Tekintettel arra, hogy nem tudjuk, az elváltozás az elmúlt másfél év során mikor és milyen gyorsan növekedett, azt javasolom 3 hónap múlva történjék meg a következő ultrahangvizsgálat.

Ha tovább növekszik a polyp és meghaladja a 10 mm-t, akkor el kell távolítani az epehólyagot. Vannak ritka betegségek pl. De a döntést befolyásolja az is, hogy van-e epehólyagkövesség a polyp mellett, illetve vannak-e Önnek panaszai. Üdvözlettel dr. Péter Zoltán Jó napot!

a lábak ízületeinek artrózisa 2 fokos kezelés izom fűző fájdalom ízületek

Ultrahangon ekkor megállapították hogy a bordaivig meg van nagyobbodva a máj illetve a lép is. Hepatitis A B C teljesen negatív. Néha hányingerem van illetve enyhe fájdalmat érzek a lép illetve a máj környékén főleg étkezések után. Az első vérvétel előtt 9 hónapig szedtem egy új fogamzásgátlót Azalia illetve a második vérvételnél volt egy arcüreg gyulladásom amire antibiotikumot nem szedtem! Sajnos az orvosom nem tudja mi okozhatja a gondot. Doktor úr Önnek lenne valami elképzelése hogy mi lehet a gond vagy esetleg lehet hogy a gyógyszer illetve a betegség okozta ezt?

Tisztelt Hölgyem! A hepatitis B és hepatitis C kizárása nagyon fontos, de az emelkedett májenzimeknek a hepatitis A, B és C fertőzésen kívül sok más oka lehet, Az biztos, hogy májenzimei nem az arcüreggyulladása miatt emelkedettek.

Ha nem tudnak továbblépni háziorvosával, akkor az a javaslatom, hogy keressen fel egy hepatológust.

kenőcs a duzzadt kézízületekhez achilikus ízületi gyulladás

Péter Zoltán Tisztelt Doktor Úr! Pár éve egy véradás alkalmával vírusos d-ágens nélküli B-tipusú hepatitist diagnosztizáltak nálam. A jelenlegi munkahelyemen A-tipusú hepatitis elleni védőoltást kapnak a dolgozók. Megkaphatom ezt a típusú oltást? Tisztelt Kérdező! Igen, megkaphatja, sőt javasolt is megkapnia.

Kerekesszékes mozgáskorlátozott vagyok. Véres hasmenésem volt, akárcsak mostanság! Mivel a kúpot,amit felírtak nekem nem tudom bent tartani, széklettartási gondjaim miatt, így nem tesznek velem semmit!

Nem tudom mit lehetne tenni ez ügyben, mert nem tudok kilépni a házból sem, mert folyton hasmenésem van! Megköszönném ha valami alternatívával tudnának nekem szolgálni. Újabban be is lázasodom! Ha nem tudja benntartani a ízületi fájdalom oka artroplasztika után, akkor a gyógyszerbevitel más formáit pl. Keresse fel gasztroenterológusát és beszéljék meg milyen lehetőségek vannak a betegség kiterjedésének, súlyosságának, panaszainak függvényében.

Édesanyámnak volt már epeköve és gyomorfekélye is. Esetleg lehet ez öröklődő betegség?

A nyakfájás

Mi okozhatja ezt a panaszt? Előre is köszönöm válaszát! Az epekövességre való hajlam örökölhető, gyomorfekély is előfordulhat halmozottan családon belül. Ha nem szűnnek panaszai keresse fel háziorvosát vagy egy gasztroenterológust, hogy eldöntsék milyen vizsgálatokra van szüksége.

Egy hasi ultrahangvizsgálat, vérvétel és egy Helicobacter pylori fertőzés keresésére széklet vizsgálat széklet Helicobacter antigén vagy kilégzési teszt urea kilégzési teszt jön szóba.

Péter Zoltán Üdvözlöm! Akár ettől is lehetnek. De érdemes lenne laktóz intolerancia irányába is vizsgálni, illetve ha nincs eredmény, akkor felkeresni egy gasztroenterológust Üdvözlettel dr. Péter Zoltán. Egy kérdésem lenne hogy kB 2 hete a székletem teljesen folyós vagyis víz majdnem ennek mik lehetnek az okai és kihez forduljak.

Előre is köszönöm válaszát válaszukat Üdvözlettel: Krisztián Tisztelt Krisztián! Ha két hétnél hosszabb ideig tart egy hasmenés, mindenképpen orvoshoz kell fordulni, ez lehet háziorvos vagy gasztroenterológus. Az epekőben feltételezett koleszterin kő esetében minden orvos az epehólyag eltávolítását javasolja azt vélelmezik, ez lehetett az oka a hasnyálmirigy-gyulladásomnak egy évvel ezelőtt. Ilyen esetben melyik megoldás irányában érdemes gondolkodni: epehólyag eltávolítása, vagy ERCP?

Válaszát megköszönve: Tamás Tisztelt Tamás! Az epehólyag eltávolítása az epehólyagkövesség  megoldását, az ERCP az epeúti kövesség megoldását szolgálja. Ha hasnyálmirigy gyulladása volt, akkor epeúti kövesség is lehetett előfordul, hogy ez magától megoldódik.

ízületi betegségről szóló jelentés új technológiák a térdízületi gyulladás kezelésében

Péter Zoltán Üdvözlöm Doktor úr! Az lenne a kérdésem: nagyon magas a májfunkcióm GGTfáradékony vagyok, nagyon puffadások, emelett elég komoly emésztési problémám. Évek óta gasztroenterológiára járok, a hasi ultrahangon a hepar, elsősorban a bal lebeny kissé megnagyobbodott. Ajánlaná a hepatológiai vizsgálatot és a Fibroscan CAP vizsgálatot? Előre is köszönöm válaszát. Ha a gasztroenterológiai konzultációk során tisztázódott a májbetegség oka, az ebből fakadó teendők és a várható lefolyás, akkor nincs szükség külön hepatológiai konzultációra és Fibroscan CAP vizsgálatra.

Ellenkező esetben javasolom a hepatológiai vizsgálatot, melynek során eldől az is, hogy indokolt-e a Fibroscan CAP vizsgálat vagy sem. Két gyermekes édesanya vagyok, aki a második gyermeke születèse után egy epeműtéten is átesett! Két éve volt a műtét, azóta napi több alkalommall van székletem!

Erős görcsök, haspuffadás, hányinger kiséretében! Nem fogyok. Van mikor vizes, folyós, legutóbb azt vettem észre mintha "zselés" állagú lenne! Gyanakodtam a tejre! De már ott tartok hogy bármit eszem, pár perc és a mellékhelységben találom megtöri az összes ízületet és a fájó nyakot Előre is köszönöm a segítségét!

Tisztelt Asszonyom! Ahogy Ön gondolta, lehet akár a tejtermékekben lévő laktóz is az oka, de az epeműtéttel is összefüggésben lehet és más oka is milyen faszot kell beinjektálni ízületi fájdalmak esetén. Vizsgálatokat kellene végezni ahhoz, hogy kiderüljön mi a teendő.

Azt javasolom keressen fel egy gasztroenterológust. Azzal a kérdéssel fordulok önhöz, hogy júniusában hasnyálmirigy gyulladásom volt. Azóta tartom a diétát. Érdeklődni szeretnék hogy akinek volt már ilyen betegsége, ihat-e valaha még alkoholt?

Persze nem napi szintre gondolok, csak alkalmankénti koccintásra. Ez attól függ, mi volt a hasnyálmirigy gyulladásának az oka, teljes értékű volt-e a gyógyulás. Elméletileg nem lehetetlen az alkalomszerű, nagyon kis mennyiségű alkohol fogyasztása, de ezt gasztroenterológusával kellene megbeszélnie. Ha alkohol okozta a korábbi hasnyálmirigy gyulladást, szerkezeti változás vagy hasnyálmirigy elégtelenség maradt vissza, akkor semmiképpen nem kellene kockáztatni.

Valószinűleg a hízás miatt romlott a cukorháztartása.

Péter Zoltán Tisztelt Doktor úr! Feküdt már kórházban ahol beöntötték, távozott széklet. Szervi elváltozást nem találtak. Mi lehet az oka, hogy mindig megtelik a kis hasa széklettel? Köszönöm válaszát. Tapasztalt gyerek-gasztroenterológust kellene felkeresni.

Ha biztos nincs szervi elváltozás, működési zavar is állhat a háttérben. Szeretném megkérdezni hogy mennyi a normál értéke chromogranin szintnek?

térdízület deformáló artrózisa csípőízület kenőcs

Köszönöm Tisztelt Kérdező! Enyhén emelkedett az érték. A gondozását végző orvossal kell megbeszélni, hogy mi lehet az oka. Kétszer ismételték egyre magasabbak az értékek. Milyen további vizsgálatokra lenne szükségem Ön szerint? Sokféle vizsgálatra lehet szüksége labor, képalkotó vizsgálatok stb. Fel kellene keresnie egy hepatológust, hogy kikérdezze, megvizsgálja Önt és döntsenek a szükséges vizsgálatokról. Labor nem mutatott ki semmit.

Elmentem gasztroentológushoz, volt megint vérvétel, hasi ultrahang és urológushoz is elmentem. Minden rendben volt.

Rheuma, ízületi gyulladás, porckopás, rheumatoid arthritis (ujmedicina, biologika)

A hasi fájdalom elmúlt már rég, de kellemetlen sárgás híg széklet még most is kínoz. Tükrözésem még nem volt. Édesanyám már 14 éve Crohn beteg és ezért kerestem fel a asztroentológust, de azt mondta ez nem lehet az. Mi lehet a baj? Még nem gyógyultam meg teljesen? A spontán gyógyuló hasmenés többnyire két héten belül, de néhány hónapon belül mindenképpen megszűnik. Ha egy éve híg székletei vannak, akkor további vizsgálatok szükségesek, melyeket gastzroenterológussal kellene megbeszélni.

Péter Zoltán Kedves Doktor Úr!

hasznos termékek ízületi fájdalmak kezelésére sarok artrózisos gyógyszeres kezelés

Gyomortükrözésre vagyok jelentkezve de csak 2 hét múlva. Ezek az értékek tumort daganatot jelentenek valahol bélben gyomorban? Az amiláz értéke csak kissé emelkedett, a chromomgranin A közepes mértékben.

2019. év 1. negyedév kérdései

Messzemenő következtetéseket egyikből sem lehet levonni, de talán az amiláz miatt kevésbé kell aggódnia. A chromogranin A értéket sokszor gyógyszerszedés emeli meg. A gyomortükrözésen kívül még ultrahang vagy CT vizsgálatra is szükség lehet.

911 gél farmakológia ízületi javításra

Ez májusa óta nem változott. Az onkológusom júliusa óta nem rendelt el kemoterápiát. Kérdésem az lenne, hogy sebészi úton eltávolítható-e a máj érintett része, hogy megszabaduljak a daganattól, amely csak a bal lebenyt érinti. Vagy esetleg más terápia elérhető lenne-e számomra. Erre a kérdésre az un.

Az ön kérdése

A válasz sok mindentől függ: pl. Pontosabb választ személyes konzultáció során, a képalkotó vizsgálatok UH, CT, MR eredményeinek és egyéb korábbi dokumentációjának áttekintése után kaphat.

Bölcsességfog-műtétet követően 4x1 mg Dalacin kúrát kellett elkezdenem. A harmadik naptol szörnyű hasmenés gyötör. Azóta felhagytam az antibiotikum szedésével, napi háromszor szedek protexint, de a hasmenés hatodik napja nem múlik. Háziorvosom smecta szedését javasolta, amit nem tartottam be, mert bár távol álljon tőlem az öngyógyítás, úgy tudom, hogy esetleges Clostridium Difficile által okozott álhártyás vastagbélgyulladás esetén hasfogók szedése nem javallott.

Érdeklődni szeretnék, hogy ebben a helyzetben mi tévő legyek? Megtisztelő válaszát előre is hálásan köszönöm! Clostridium difficile okozta fertőzésben a bélmozgást lassító szereket kell kerülni, a Smecta nem tartozik ebbe a kategóriába. Másrészt, ha Clostridium difficile fertőzés gyanúja merül fel, akkor ezt a kérdést székletvizsgálattal el lehet dönteni.

Rheumatoid arthritis kezelése otthon Ön esetében is javasolt a székletvizsgálat, mert a Dalacin valóban a leginkább Clostridium difficile fertőzésre megtöri az összes ízületet és a fájó nyakot antibiotikum.