Ódon Pince
A borvidékRólunkFajtákGalériaKapcsolatTérkép

Irsai Olivér: Magyarország egyik méltán világhírű bornemesítője, Kocsis Pál alkotta ezt a finoman muskotályos, élénk savai miatt friss és könnyű fajtát, melyet a legenda szerint hűséges kocsisáról nevezett el, akinek azt igérte, hogy nevét száz év mulva is emlegetni fogják.

Cserszegi fűszeres: dr Bakonyi Károly, a Keszthelyi Mezőgazdasági Egyetem tanára nemesítette ezt az enyhén muskotályos, illatos és fűszeres fajtát, melyet könnyedsége és diszkrét savai tesznek közkedveltté.

Rizling Szilváni: A hölgyek egyik kedvenc fajtája, üde illata, könnyű, friss jellege miatt.

Szürkebarát: egy francia borfajta, a Pinot Gris magyar megfelelelője. Gazdag zamata, enyhe savai, testessége csak ezen a tájon tudnak megfelelően kiteljesedni.

Chardonnay: Bár francia fajtaként tartják számon, érdemes tudni, hogy a XV. sz.-ban Magyarországon már " Kereklevelűként " termesztették, ma is az egyik legelterjedtebb fajta hazánkban.
Rendkívül jól barriquolható.

Olaszrizling: Régebbi nevén Nemesrizling, mára lassan visszanyeri megérdemelt rangját, melyet annak köszönhet, hogy minden ételhez és alkalomhoz harmonikusan illik.

Juhfark: A 4 őshonos magyar fehérbor egyike, egész Európa uralkodói és főúri családjai a nászéjszakák boraként fogyasztották, annak reményében, hogy fiú utódot nemzenek a segítségével. Kemény, férfias savai, markáns, gazdag ízei teszik a férfiak kedvecévé.